11 Temmuz 2016 Pazartesi

Ordu Sahil Turu

Her yıl yaz tatilini geçirdiğim eşimin memleketi Ordu ya bu yıl bisikletimide getirdim.Aracımın arkasına taktığım aparat ile kolayca taşıdım .
Bayramı Ordunun Ulubey ilçesindeki Şeyhler köyünde geçirdikten sonra Ordu merkeze gezmek için geldik ve ben sabah erkenden bisikletimi alıp yola koyuldum.Sahilde dolaşmaya ordu Kültür merkezinin karşısından başladım
Sahilin kenarında ilk dikkatimi çeken şey bir çadır ve yanındaki bisikletler oldu
Etrafta kimseler görünmüyordu sanırım uyuyorlardı ve gezime devam edip dönüşte bu bisikletci arkadaşları ziyaret etmeye karar verdim.
Sahilin o kısmında çok güzel yürüyüş parkuru var zemini yumşak malzemeden ve insanlar sabah erkenden yürüyüş yapıyorlardı
Az ilerde yapımı devam eden bir köprü var.Sanırım malzemesi kesme taştan ve uzaktan güzel görünüyordu.
Köprüyü geçtikten sonra sahilin karşısında Ordu lisesi var eşim burdan mezun olmuş.
Köprüden sonra sahilin hemen yanında devam eden park ise hani anlatılmaz yaşanır derler ya aynen öyle her yer yem yeşil ve hemen yanı mas mavi deniz.Ayrıca parkın içerisinde çocuk parkları cafeler tenis kortları mevcut.Parkın içerisinde bir Ucak var.
Uçaktan az ilerde sahilin görünüşü bu şekilde
Sahilin bu kısmının sonunda civisiz cami var .Yapımında hiç çivi kullanılmamış , çivi yerine ağaçtan çiviye benzer bir malzeme ve yapıştırıcı kullanılarak yapılmış.Caminin içerisinde ağaç işleme sanatının kullanıldığı mihrap ve minber gerçekten görülmeye değer.
Camiyi geçtikten sonra bir tahta köprü var ve hemen karşısında Ordu denilince son yıllarda ilk akla gelen şey olan Teleferik mevcut
Teleferik bayram boyunca çok kalabalıktı ve önünde bir kilometrelik kuyruk vardı .teleferiğin orada olduğum saatte 9 a 5 vardı ve en az 30 kişinin şimdiden kuyruğa geçtiğini gördüm.
Teleferiğin karşı tarafında şehirler arası yol geçiyor ve bu yolun kenarında bulunan kaldırımın bir kısmı bisiklet yolu için ayrılmış ve bisiklet yolu ruhtıma kadar uzanıyor.
Yolun az ilerisinde Tarihi yalı cami ve hemen yanında yenilenen Ordu belediye binası mevcut.
Rıhtıma gelmeden yol kenarında tarihi ordu evleri ve kilise var.
Rıhtımıuzaktan fotoğraflayıp geri dönüyorum.
Dönüş yolunda İlk adım ve Rusumat Anıtını ve kaykay ve patanciler için yapılmış yerleri fotoğraflıyorum.
Bisiklet yolunun olduğu kaldırımların kenarlarında bulunan çiçekler çok güzel
Dönüşte ayrıca park içi çevre düzenlemelerini ve çiçekleri fotoğraflıyorum.Osmaniyede bu tip parklara hasret kaldığımız için uzun uzdıya buralarda dolaşmak istiyorum.
Gezintimin sonunda bisikletlerin yanında bir gence rastlıyorum sohbet etmeye başlıyorum sesimize çadırdaki diğer gençlerde uyanıyorlar.iki yol bisikleti ve bir dağ bisikleti olan üç gencin Ordulu olduğunu öğreniyorum.Trabzondan dün döndüklerini geceyi sahilde geçirdiklerini ve gezilerinin son günü olduğunu söylüyorlar.Orduda hiç yol bisikleti kullanıcısı yokmu acaba derken bu arkadaşlara rastlamak gerçekten benim için büyük bir süpriz .İsimlerinin Alper,Samet ve Eren olduğunu öğrendiğim gençlerle biraz sohbet ediyor ve Eti Cin ikramlarını miğdeye indirdikten sonra eve doğru yol alıyorum.Ayrıca gençlerin Ordu Bisiklet Kulübü üyeleri olduklarını öğreniyorum merak edenler facebook tan bakabilirler.Gençlerin bana karşı sıcak ve samimi tutumları çok hoşuma gitti burdan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.Kim bilir belki bir gün beraber pedallarız.Bu da geçlerle çekindiğimiz bir kaç poz.
Bir başka gezide görüşmek ümidiyle.Hoşca kalın.

3 yorum:

  1. Ordunun dereleri hani nerde?
    Ne yana akiyor?

    YanıtlaSil
  2. Ordunun dereleri hani nerde?
    Ne yana akiyor?

    YanıtlaSil
  3. Köprülerden bahsettim ya işte o köprüler ordunun dereleri üzerine kurulu.

    YanıtlaSil